Essential Oil wherever I go

EO wherever I go

Masa mula mula pakai Essential Oil, jenuh mengangkut botol-botol EO dalam handbag. Anak anak pun dibekalkan dengan botol EO biasanya peppermint. Selalunya yang 5ml. Kecik sikit untuk anak-anak. TAPI asyik lah jatuh, hilang atau tumpah dalam beg. Aduh.. mama lah tension. Minyak mahal tuh. Kalau minyak murah tak pe lagi.

Pikir punye pikir, terjumpa Nasal Inhaler. Sejak dari tu.. bagi Nasal Inhaler jer lah. Murah pun ye dan tak de lah risiko pecah atau tumpah. Selamat duit mama.

Antara minyak yang my kids suka drop dalam Nasal Inhaler:

🌸  Peppermint
🌸  Cedarwood
🌸  Raven
🌸  Lavender
🌸  Peace & Calming

Mama diorang suka:

🌸  Release
🌸  Joy
🌸  Peppermint

 

So now.. We can berEO dimana sahaja dengan senang dan selamat. 🙂

#lovelivingoil #oilavish #jualminyak #inhaler #nasalinhaler

Raindrop Technique – RDT

Last month ada kelas belajar Raindrop Technique (RDT). Rdt adalah teknik urutan menggunakan Essential Oil yang diperkenalkan oleh D. Gary Young. Teknik ini adalah untuk  mencapai keseimbangan dan keselarasan tubuh badan dengan cara yang tidak invasif. Teknik ini mengabungkan beberapa modaliti holistik.

  • Aromaterapi
  • Vita Flex
  • Feather Stroking

 

Essential oil dan massage oil digunakan di tulang belakang, leher dan kaki.

🌸  Northern Lights black spruce – Picea mariana
🌸  Oregano – Origanum vulgare
🌸  Thyme – Thymus vulgaris l
🌸  Basil – Ocimum basilicum
🌸  Wintergreen – Gaultheria procumbens
🌸  Marjoram – Origanum majorana
🌸  Cypress – Cupressus sempervirens
🌸  Peppermint – Mentha piperita
🌸  Aroma Siez
🌸  Ortho Ease massage oil
🌸  V-6 massage oil

Kenapa saya belajar RDT…

Sebab pak cik google kata, RDT boleh bantu menyokong kesihatan badan. So bila anak nak demam masa musim musim demam ni, RDT amat lah berguna. Setakat ni buat untuk anak, family dan kawan-kawan  lepas lah. Nak provide service kena practice lagi…

Boleh tengok video kat sini … https://vimeo.com/188159556

#lovelivingoil #oilavish #jualminyak #RDT #raindrop

Immupower memang POWER

IMMUPOWER … EO wajib terbaru ku

3363

Immupower adalah blend Essential Oil. Kenapa suka sebab bila anak anak tak sihat, mama mulalah risau nak makan,  mandi, tidur pun tak senang. So as oiler mother, Melumur minyak memang perkara wajib lah bila anak tak sihat ni. So far anak anak serasi dengan Immupower. Kalau sapu, cepat diorang rasa selesa. So mahal sikit pun tak per lah ….

EO yang di blend dalam Immupower adalah:

Frankincense Essential Oil (Boswellia carteri)

Mengandungi sesquiterpenes yang tinggi yang boleh meng-stimulasi and oxygenates limbic system dalam otak serta membantu memperbaikimood dan relaks.

frankincensetree11


Oregano Essential Oil (Origanum vulgare

Menyokong regimen gaya hidup sihat. Mengandungi carvacrol.  

100px-carvracolbe036e96581fbeac44f3ec961546f933

What is Carvacrol? 8 Facts to Know

  1. Interesting Results Against Cancer Cells
  2. Cleans as Effectively as Chlorine
  3. Great Against Harmful Organisms
  4. Effective Against Candida
  5. Promotes Normal Lipid Levels
  6. Supports Balanced Blood Sugar
  7. Fights Systemic Redness and Swelling
  8. Amazing Cleansing Abilities… In the Home!

Clove Essential Oil (Syzygium aromaticum)

Menyokong tindakbalas imuniti yang sihat dan kesihatan. Elemen utama adalah eugenol.

eugenol2dcsd-svg


Hyssop Essential Oil (hyssopus officinalis)

Menyokong sistem imunisasi yang sihat.

hyssopus-officinalis-00009


Ravensara Essential Oil or Ravintsara (Cinnamomum camphora

Tumbuhan dari Madagascar yang mempunyai element ‘purifying’ (pembersihan). 

ravensara


Mountain Savory Essential Oil (Satureja montana

Menyokong sistem imunisasi dan peredaran darah.

mt-savory-2


Cistus Essential Oil (Cistus ladanifer)

Menyokong sistem respiratori.

259187-flor-de-jara-en-malpica


Cumin (Cuminum cyminum)

cumin_seeds_cuminum_cyminum_medicinal_herb_and_as_a_culinary_herb_seeds_all_seeds_are_non-hybrid_100_organic_heirloom_52c77f64


Dorado Azul Essential Oil (Hyptis suaveolens) or Bush Mint

Berasal dari Ecuador. Mengandungi 1,8 cineol atau eucalyptol.

hyptis_suaveolens_vilayti_tulsi_in_hyderabad_ap_w_img_0117

Kelemahan nya .. immupower ni bau spices.. Sebab mengandungi cumin aka jintan putih. Kalau suka bau rempah oklah, tapi anak- anak biasa nya kurang gemar. But kalau dah macam nak demam, terpaksa lah diorang tahan bau immupower ni. Memang ke lumur dengan immupower.

ARIA .. Ultrasonic Diffuser

ARIA diffuser…

4524

Best tau ARIA diffuser ni… siap ada sound. Rupa diffuser ni juga cantik dan nampak agak exclusive. Beza lah rupanya dari dewdrop. Bagi peminat menghias rumah pasti tertawan.Sekarang guna di bilik tidur utama sahaja sebab ARIA ni dome nya kaca. Kalau budak2 main menangis lah mak budak kalau pecah. Dewdrop dah berpindah ke bilik lain..:)

ARIA menggunakan beberapa ciri yang menarik. Selain muzik sedia anda, boleh juga disambungkan dengan pemain muzik kita untuk memain kan sebarang muzik yang kita ingini. Terdapat 3 warna lampu LED.

Lepas sebulan pakai ARIA dalam bilik tidur, pelik rasanya kalau tak berARIA bila nak tidur. Anak pun senang lena, Guna muzik yang sedia ada dalam ARIA pun tenang jer rasa. Apa lagi kalau diffuse kombinasi TIDUR LENA kegemaran kami. Sacred Mountain dengan Perppermint. Tidur lena.. bangun pun senang jer.

sc and peppermint

#lovelivingoil #oilavish #jualminyak #aria

Kisah Gula dan Ocotea

screen-shot-2016-10-29-at-11-00-54-pm
Mak aii .. bacaan gula 26???

Terkejut dapat mesej dari adik bacaan gula 26. Tinggi tu. Kena hospitalized 1 week. Saya ada baca dalam buku OCOTEA elok untuk membantu stabilkan gula. Cepat2 saya ke YL put in order Ocotea. Selepas 2 minggu, alhamdulillah gula makin ok … bacaan dalam 6-8. Tapi bukan Ocotea jer ye.. Dia kawal makan jugak.

Rupanya bukan senang nak stabilkan gula dalam darah ni. Ocotea ni bukan lah menyembuh tapi  lebih kepada membantu lah. Lagi best kalau ambil Ocotea dan NingXia Red. Awesome kesannya. Mak saya dah cuba. Pas ni nak bagi adik try jugak.
Kalau nak cuba meh atau maklumat, contact saya.
?  ? PM atau ? Whatsapp/Telegram 016 684 59 58
?  ? PM atau ? Whatsapp/Telegram 016 684 59 58
?  ? PM atau ? Whatsapp/Telegram 016 684 59 58
? LINDA Rasip
? 3776918
Young Living Independent Distributor

MINYAK WAJIB STAND-BY #2 – Peppermint

testimoni-pening

 

TAK PERLU LAGI MINYAK ANGIN… I AM IN ♥️♥️♥️ with PEPPERMINT ?

Sebelum kenal EO, saya memang pengguna tegar minyak angin cap *****. Especially masa anak kecik2. Kalau sakit kepala mmg jenis lumur minyak atas kepala. Sejuk jer… Sapu juga kat hidung … bila tarik napas for sure berangin jer .. Reda sakit kepala.

PEPPERMINT adalah Young Living Essential Oil pertama yang saya cuba. First time try, mak aiiii power nye minyak ni. Since then, sakit kepala.. sakit perut Peppermint lah yang jadi pilihan.

Orang tanya kenapa? Mahal EO ni? Here is why:

– EO ini tidak mengandungi bahan kimia sintetik
– Lebih umpp lebih power – kena try baru tau
– Konsentrasi tinggi – so pakai sikit dah berkesan

Kalau nak cuba meh contact saya.

? ? PM atau ? Whatsapp/Telegram 016 684 59 58
? ? PM atau ? Whatsapp/Telegram 016 684 59 58
? ? PM atau ? Whatsapp/Telegram 016 684 59 58


? LINDA Rasip
? 3776918
Young Living Independent Distributor

NingXia Red

NingXia

TOLONG!!!! Badan letih .. lesu.. tapi banyak lagi mende nak buat.. kerja office.. kerja kat rumah … nak buat technical solution.. app architecture… nak masak.. macam macam nak buat ni

??? selalu yang saya rasa dulu … rasanya sebab dah masuk ke kategori mak cik .. tuh jadi macam tuh. Dah nak masuk 4 series kene start jaga badan ni. So dalam mencari-cari apa yang boleh bantu sustain energy at least sampai ke masa tidur, saya dah cuba macam macam gak. Sekarang dah jumpa my POWER COMBO untuk sustain energy…

My POWER COMBO = NINGXIA RED + Multi Vitamin Berroca.

NingXia Red untuk anak-anak pun bagus ni.. Terutama yang liat nak makan sayur and buah. My little man Afiq pun suka minum tau.

Kalau nak try boleh cuba.. Multivitamin tuh boleh beli kat farmasi. #ningxia_red boleh contact saya PM or Whatsapp/Telegram 016 684 59 58.