MINYAK WAJIB STAND-BY #2 – Peppermint

testimoni-pening

 

TAK PERLU LAGI MINYAK ANGIN… I AM IN ♥️♥️♥️ with PEPPERMINT ?

Sebelum kenal EO, saya memang pengguna tegar minyak angin cap *****. Especially masa anak kecik2. Kalau sakit kepala mmg jenis lumur minyak atas kepala. Sejuk jer… Sapu juga kat hidung … bila tarik napas for sure berangin jer .. Reda sakit kepala.

PEPPERMINT adalah Young Living Essential Oil pertama yang saya cuba. First time try, mak aiiii power nye minyak ni. Since then, sakit kepala.. sakit perut Peppermint lah yang jadi pilihan.

Orang tanya kenapa? Mahal EO ni? Here is why:

– EO ini tidak mengandungi bahan kimia sintetik
– Lebih umpp lebih power – kena try baru tau
– Konsentrasi tinggi – so pakai sikit dah berkesan

Kalau nak cuba meh contact saya.

? ? PM atau ? Whatsapp/Telegram 016 684 59 58
? ? PM atau ? Whatsapp/Telegram 016 684 59 58
? ? PM atau ? Whatsapp/Telegram 016 684 59 58


? LINDA Rasip
? 3776918
Young Living Independent Distributor

Promo: Get Started with Premium Starter Kit

PSK

WHAT!!! Banyak nya pilihan. Essential Oil mana nak beli??

Selalu orang tanya soalan ni. Kalau takda specific isu yang nak handle, best way to start exploring & using Young Living Essential Oil adalah dengan PREMIUM STARTER KIT.

Apa yang ada dalam kit ni:

? DewDrop Diffuser
? 13 botol EO 5ml yg terdiri daripada :-
?2 botol Lavendar – lebam / luka / menenangkan
?2 botol Lemon – detox / kurangkan demam
?Thieves – tingkatkan immune badan
?Melalueca alternifolia (Tea Tree) – utk luka / kulit bermasalah
?RC- batuk / lelah / Semput
?Stress Away – kurangkan stress
?Digize – utk sembelit / sakit perut
?Purification- bengkak gigitan serangga
?Pan Away – sakit badan / selepas bersenam
?Peppermint – mengantuk / migraine / pening / sakit perut
?Frankincense – kulit / mata / tingkat imuniti badan
? Botol EO 2ml.
? Slique Tea Sachets
? Slique Bar
? Bussines Tools
? Samples EO
? AromaGlide Roller Ball
? Keahlian Young Living Essential Oil
mystery gift

???HANYA RM 713 !! atau ♥️PERCUMA Dengan Belian

Kalau nak cuba meh contact saya.

? ? PM atau ? Whatsapp/Telegram 016 684 59 58
? ? PM atau ? Whatsapp/Telegram 016 684 59 58
? ? PM atau ? Whatsapp/Telegram 016 684 59 58


? LINDA Rasip
? 3776918
Young Living Independent Distributor

NingXia Red

NingXia

TOLONG!!!! Badan letih .. lesu.. tapi banyak lagi mende nak buat.. kerja office.. kerja kat rumah … nak buat technical solution.. app architecture… nak masak.. macam macam nak buat ni

??? selalu yang saya rasa dulu … rasanya sebab dah masuk ke kategori mak cik .. tuh jadi macam tuh. Dah nak masuk 4 series kene start jaga badan ni. So dalam mencari-cari apa yang boleh bantu sustain energy at least sampai ke masa tidur, saya dah cuba macam macam gak. Sekarang dah jumpa my POWER COMBO untuk sustain energy…

My POWER COMBO = NINGXIA RED + Multi Vitamin Berroca.

NingXia Red untuk anak-anak pun bagus ni.. Terutama yang liat nak makan sayur and buah. My little man Afiq pun suka minum tau.

Kalau nak try boleh cuba.. Multivitamin tuh boleh beli kat farmasi. #ningxia_red boleh contact saya PM or Whatsapp/Telegram 016 684 59 58.

RELEASE – Bebaskan kemarahan anda

release

Nak MARAH nyer…. Kena kritik, reject .. rasa nak marah ??

Nasib baik ada RELEASE.

Kerja buat IT solution mmg selalu kene kene kritik dan mengkritik. Kalau tak macam mana yang be competitive. Tapi emo juga lah kalau tak handle betul2. Itu belum lagi kene handle bugs.

Tapi macam mana nak buat kerja kalau emo? Ehmm…

Saya guna Release. Release menenangkan. Dari rasa negatif kepada positif. Hehe bunyi macam magic je. But seriusly I love this oil. Bau pun wangi sebab ada kenanga dan lavender. Bila guna orang ingat minyak wangi.

Nak try? Meh contact saya. PM atau whatsapp/telegram 016 684 5958.

Tak perlu emo emo.. 🙂

MINYAK WAJIB STAND-BY #1 – Lavender

lavender

Lavender aka Lavandula ni minyak yang memang tak pernah tak ada dalam simpanan saya. Kalau kene air panas, lebam, benjol or luka selain minyak gamat … inilah yang kami sekeluarga gunakan. Especially dengan my little man aka Hazwan Afiq. Sokmo lah tersungkur bila berlari. Alih alih lebam or benjol.. so far kalau sapu lavender cepat surut benjol or lebamnya

Lavender ini bau wangi dan menenangkan. Sesuai juga untuk diffuse masa nak tidur.

So kalau minyak gamat dah habis kat umah.. meh lah try lavender pulak. Nak info meh Linda PM or whatsapp/telegram 0166845958

Flu Bomb

Flu Bomb Formula

Anak demam.. OMG… Camne ni? Ibu-ibu mesti risau..

Ini cerita saya:

Sejak guna YL Essential Oil ni, kalau nampak anak2 macam nak demam cepat cepat sapu FLU BOMB. So far alhamdulillah blend flu bomb ni membantu anak anak saya. Tapi ni bukan minyak magic ye. Bila anak demam masih perlu pantau dan bagi ubat demam bila perlu. Cuma sebagai rawatan sokongan yang bagi anak2 saya lebih selesa.

Macam mana nak buat flu bomb? Campurkan 7 jenis minyak , lemon, peppermint, thieves, frankincense, oregano, tea tree dan V6. Siap!!! Dan boleh digunakan bila perlu. Simpan dalam botol dengan roller ball untuk mudah digunakan.

Nak info meh contact saya PM atau whatsapp/telegram 016 684 5958