Essential Oil wherever I go

EO wherever I go

Masa mula mula pakai Essential Oil, jenuh mengangkut botol-botol EO dalam handbag. Anak anak pun dibekalkan dengan botol EO biasanya peppermint. Selalunya yang 5ml. Kecik sikit untuk anak-anak. TAPI asyik lah jatuh, hilang atau tumpah dalam beg. Aduh.. mama lah tension. Minyak mahal tuh. Kalau minyak murah tak pe lagi.

Pikir punye pikir, terjumpa Nasal Inhaler. Sejak dari tu.. bagi Nasal Inhaler jer lah. Murah pun ye dan tak de lah risiko pecah atau tumpah. Selamat duit mama.

Antara minyak yang my kids suka drop dalam Nasal Inhaler:

🌸  Peppermint
🌸  Cedarwood
🌸  Raven
🌸  Lavender
🌸  Peace & Calming

Mama diorang suka:

🌸  Release
🌸  Joy
🌸  Peppermint

 

So now.. We can berEO dimana sahaja dengan senang dan selamat. 🙂

#lovelivingoil #oilavish #jualminyak #inhaler #nasalinhaler

Raindrop Technique – RDT

Last month ada kelas belajar Raindrop Technique (RDT). Rdt adalah teknik urutan menggunakan Essential Oil yang diperkenalkan oleh D. Gary Young. Teknik ini adalah untuk  mencapai keseimbangan dan keselarasan tubuh badan dengan cara yang tidak invasif. Teknik ini mengabungkan beberapa modaliti holistik.

  • Aromaterapi
  • Vita Flex
  • Feather Stroking

 

Essential oil dan massage oil digunakan di tulang belakang, leher dan kaki.

🌸  Northern Lights black spruce – Picea mariana
🌸  Oregano – Origanum vulgare
🌸  Thyme – Thymus vulgaris l
🌸  Basil – Ocimum basilicum
🌸  Wintergreen – Gaultheria procumbens
🌸  Marjoram – Origanum majorana
🌸  Cypress – Cupressus sempervirens
🌸  Peppermint – Mentha piperita
🌸  Aroma Siez
🌸  Ortho Ease massage oil
🌸  V-6 massage oil

Kenapa saya belajar RDT…

Sebab pak cik google kata, RDT boleh bantu menyokong kesihatan badan. So bila anak nak demam masa musim musim demam ni, RDT amat lah berguna. Setakat ni buat untuk anak, family dan kawan-kawan  lepas lah. Nak provide service kena practice lagi…

Boleh tengok video kat sini … https://vimeo.com/188159556

#lovelivingoil #oilavish #jualminyak #RDT #raindrop

Immupower memang POWER

IMMUPOWER … EO wajib terbaru ku

3363

Immupower adalah blend Essential Oil. Kenapa suka sebab bila anak anak tak sihat, mama mulalah risau nak makan,  mandi, tidur pun tak senang. So as oiler mother, Melumur minyak memang perkara wajib lah bila anak tak sihat ni. So far anak anak serasi dengan Immupower. Kalau sapu, cepat diorang rasa selesa. So mahal sikit pun tak per lah ….

EO yang di blend dalam Immupower adalah:

Frankincense Essential Oil (Boswellia carteri)

Mengandungi sesquiterpenes yang tinggi yang boleh meng-stimulasi and oxygenates limbic system dalam otak serta membantu memperbaikimood dan relaks.

frankincensetree11

Oregano Essential Oil (Origanum vulgare

Menyokong regimen gaya hidup sihat. Mengandungi carvacrol.  

100px-carvracol       be036e96581fbeac44f3ec961546f933

What is Carvacrol? 8 Facts to Know

  1. Interesting Results Against Cancer Cells
  2. Cleans as Effectively as Chlorine
  3. Great Against Harmful Organisms
  4. Effective Against Candida
  5. Promotes Normal Lipid Levels
  6. Supports Balanced Blood Sugar
  7. Fights Systemic Redness and Swelling
  8. Amazing Cleansing Abilities… In the Home!

Clove Essential Oil (Syzygium aromaticum)

Menyokong tindakbalas imuniti yang sihat dan kesihatan. Elemen utama adalah eugenol.

eugenol2dcsd-svg

Hyssop Essential Oil (hyssopus officinalis)

Menyokong sistem imunisasi yang sihat.

hyssopus-officinalis-00009

Ravensara Essential Oil or Ravintsara (Cinnamomum camphora

Tumbuhan dari Madagascar yang mempunyai element ‘purifying’ (pembersihan). 

ravensara


Mountain Savory
Essential Oil (
Satureja montana

Menyokong sistem imunisasi dan peredaran darah.

mt-savory-2

Cistus Essential Oil (Cistus ladanifer)

Menyokong sistem respiratori.

259187-flor-de-jara-en-malpica

Cumin (Cuminum cyminum)

cumin_seeds_cuminum_cyminum_medicinal_herb_and_as_a_culinary_herb_seeds_all_seeds_are_non-hybrid_100_organic_heirloom_52c77f64

Dorado Azul Essential Oil (Hyptis suaveolens) or Bush Mint

Berasal dari Ecuador. Mengandungi 1,8 cineol atau eucalyptol.

hyptis_suaveolens_vilayti_tulsi_in_hyderabad_ap_w_img_0117

Kelemahan nya .. immupower ni bau spices.. Sebab mengandungi cumin aka jintan putih. Kalau suka bau rempah oklah, tapi anak- anak biasa nya kurang gemar. But kalau dah macam nak demam, terpaksa lah diorang tahan bau immupower ni. Memang ke lumur dengan immupower.

#lovelivingoil #oilavish #jualminyak #immupower

ARIA .. Ultrasonic Diffuser

ARIA diffuser…

4524

Best tau ARIA diffuser ni… siap ada sound. Rupa diffuser ni juga cantik dan nampak agak exclusive. Beza lah rupanya dari dewdrop. Bagi peminat menghias rumah pasti tertawan.Sekarang guna di bilik tidur utama sahaja sebab ARIA ni dome nya kaca. Kalau budak2 main menangis lah mak budak kalau pecah. Dewdrop dah berpindah ke bilik lain..:)

ARIA menggunakan beberapa ciri yang menarik. Selain muzik sedia anda, boleh juga disambungkan dengan pemain muzik kita untuk memain kan sebarang muzik yang kita ingini. Terdapat 3 warna lampu LED.

Lepas sebulan pakai ARIA dalam bilik tidur, pelik rasanya kalau tak berARIA bila nak tidur. Anak pun senang lena, Guna muzik yang sedia ada dalam ARIA pun tenang jer rasa. Apa lagi kalau diffuse kombinasi TIDUR LENA kegemaran kami. Sacred Mountain dengan Perppermint. Tidur lena.. bangun pun senang jer.

sc and peppermint

#lovelivingoil #oilavish #jualminyak #aria